Kétszer is a videóbíró döntött a gólról

A chilei labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte a kameruni együttest a Konföderációs Kupa első fordulós mérkőzésén.

MTI
2017. 06. 18. 20:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A chilei labdarúgó-válogatott 2-0-ra legyőzte ma a kameruni együttest a jövő évi világbajnokság főpróbájának tartott Konföderációs Kupa első fordulós mérkőzésén. Az első játékrészben Chile dominált, több helyzetet dolgozott ki, a kameruniak leginkább a dél-amerikai hibákra alapozva teremtettek veszélyes helyzeteket. A dél-amerikai együttes Eduardo Vargas találatával még a szünet előtt előnybe kerülhetett volna, ám les miatt a videóbírós rendszert segítségbe véve érvénytelenítette a találatot a játékvezető.

A második játékrészben már megadott gólt is elért a támadásban ellenfelénél meggyőzőbb chilei válogatott: Arturo Vidal 81. perces fejese, majd Vargas közeli találata három pontot ért az együttesnek. Utóbbit először nem adta meg a bíró a rendes játékidő ráadásában, de a videóbírós visszajátszás nyomán megváltoztatta ítéletét.

Eredmények, Konföderációs Kupa:

B csoport, 1. forduló:

Chile–Kamerun 2-0 (0-0)

----------------------

gól: Vidal (81.), Vargas (90+2.)

korábban:

A csoport, 1. forduló:

Portugália–Mexikó 2-2 (1-1)

---------------------------

gól: Quaresma (34.), Cédric (86.), illetve J. Hernández (42.), Moreno (90+1.)

szombaton játszották:

Oroszország – Új-Zéland 2-0 (1-0)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.