Kikaptunk az ukránoktól a női kosár-Eb-n, de lehet, hogy jól jártunk

Keddi ellenfelünk késő este lép ma pályára, de vajon ki lesz az?

Arday Attila
2017. 06. 19. 12:19
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az A csoport második helye volt a tét a magyar–ukrán női meccsnek a csehországi Európa-bajnokságon. Azt viszont nem lehetett előre tudni, sőt a meccs közben sem, jól jár-e valóban a csapatunk egy esetleges, verejtékkel összehozott bravúrral, hiszen egyrészt a másnap nyolcaddöntőre is regenerálódni kell, másrészt az ellenfél kiléte még nem volt ismert. 

A szintén Királyváradon rendezett B csoportban csak 20.30-ra írták ki a szlovákok és az olaszok csatáját, ott dől el a kvartett végső sorrendje. E két együttes szintén a csoportmásodik-csoportharmadik helyről dönt egymás között, a meccs esélyese az olasz együttes, de ezt az esélyt nem feltétlenül akarta volna győzelemre váltani, ha a mieink megverték volna az ukránokat. Velünk ugyanis valószínűleg szívesebben játszanak kedden, mint északkeleti szomszédainkkal. 

Vagyis mi arra nem játszhattunk, hogy kit szeretnénk ellenfélnek. Arra annál inkább, hogy maradjon energia másnapra, ráadásul a leendő nyolcaddöntőbeli ellenfelünk jóval kevesebbet pihenhet a fenti kezdési időpontok miatt.  

Nagyon veszélyes lett volna ugyanakkor eleve feladni az ukránok elleni meccset,

mert visszaüthet másnap, ha leereszt egy jószellemű csapat. Így aztán a cél az „okos játékkal” elért győzelem volt.  

Az első negyedbeli 8 pontos hátrányt még sikerült 1 pontra faragni, de a félidőben már 17 volt a különbség az ellenfél javára. Közben Svitek igyekezett azért fenntartani az érdeklődést, magyarul teremtette le alaposan a társaságot a hanyag védekezés miatt. 

Az ukránok is gazdálkodtak az erejükkel, hiszen kedden ugyanúgy nyolcaddöntő vár rájuk. Ellenfelünk végül 84-72-re győzött, a mieink így csoportharmadikok a már korábban kieső csehek előtt.

Hétfő este aztán kiderült, hogy az olaszok lesznek a keddi ellenfeleink, miután 68-61-re nyertek. A magyar-olasz nyolcaddöntő kedden 20.30 órakor kezdődik Királyváradon. A győztes továbbjut a csütörtökön Prágában sorra kerülő negyeddöntőbe, a vesztes pedig a 9-12. helyen fejezi be Eb-szereplését.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.