Klein és Suhajda már egy új expedíciót tervezget

„Mardos, hogy nem sikerült, még fel kell dolgoznom” – mondta Klein.

MN
2017. 06. 14. 6:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hat napja érkezett haza Klein Dávid és Suhajda Szilárd. Egyiküknek sem sikerült oxigénpalack nélkül megmásznia a 8848 méter magas Mount Everestet. Klein Dávid 8115 méteres magasságban fordult vissza a nagyon erős szél miatt, Suhajda Szilárd pedig betegség miatt adta fel.

Mindkét hegymászó a Digi Sport Reggeli start című műsorában beszélt arról, hogy egyelőre furcsa nekik Magyarországon lenniük. Idő kell, míg rendbe rakják a gondolataikat.

Arra a kérdésre, kudarc-e számukra, hogy nem jutottak fel a csúcsra, Klein azt mondta, több részsikert is elértek, ugyanakkor azért érez csalódottságot. „Mardos, hogy nem sikerült, még fel kell dolgoznom” – tette hozzá Klein.

Suhajda pedig arról beszélt, nem volt benne makacsság amiatt, mert 6500 méternél betegség miatt visszafordult, ez volt a megfelelő döntés, ugyanis úgy érzi, a napokban kezd csak teljesen rendbe jönni.

Mint mondták, most, hogy újra Magyarországon vannak, elkezdődött a tervezgetés, és biztosak abban, hogy együtt akarnak újra nekivágni egy expedíciónak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.