Kubica nem viccel, tényleg a Forma–1 felé tart

Hat évvel ezelőtti, súlyos ralibalesete óta először tesztelt Forma–1-es autót Robert Kubica.

MTI
2017. 06. 07. 4:58
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Igaz, valóban Robert Kubica az, aki hat év után az egyik autónkban ült” – kommentálta a hírt Twitter-oldalán a Renault, a lengyel autóversenyző utolsó F–1-es csapata.

Kubica kedden a legnagyobb titoktartás közepette Spanyolországban ült autóba, amelyből a Renault tájékoztatása szerint 115 kör megtétele után „nagy mosollyal” szállt ki. A francia istálló azzal indokolta a titkolózást, hogy az egy „privát teszt volt Robert számára”.

A 32 éves autóversenyző 2011. február 6-án egy olaszországi raliversenyen szenvedett súlyos balesetet. Akkor karját, lábát és kézfejét is többször meg kellett operálni, s 11 hétig volt kórházban. Felépülését követően ismét versenyezni kezdett: 2013–2016 között a rali-vb-n indult, időközben pedig Formula–E, illetve GP3-as autókat tesztelt.

Kubica a Forma–1-ben 2006 és 2010 között 76 GP-n állt rajthoz, 273 pontot szerzett, megnyerte a 2008-as Kanadai Nagydíjat is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.