Lemosták a pályáról Djokovicot

Az osztrák Dominik Thiem simán verte a címvédő szerb teniszezőt a Roland Garroson.

MN
2017. 06. 07. 11:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az osztrák Dominik Thiem simán, három játszmában legyőzte a címvédő szerb Novak Djokovicot, így bejutott az elődöntőbe a Párizsban zajló francia nyílt teniszbajnokságon – írja az MTI.

Az utóbbi időben hullámzóan teljesítő Djokovic a tudósítás szerint az első játszmában még óriási csatát vívott Thiemmel. Többször is úgy tűnt, a szerb sztár megnyerheti a szettet, 4:2-re is vezetett, ám végül rövidítésben, 76 perc alatt elbukta a játszmát, s innen már nem volt visszaút számára.

Az osztrák játékos a második játszmát 40 perc alatt 6:3-ra nyerte, a harmadikban pedig villámgyorsan, 6:0-val „elintézte” a láthatóan megtört Djokovicot.

„Ma semmi nem sikerült úgy, ahogy szerettem volna, viszont neki minden összejött. Megérdemelte a győzelmet, egyértelműen ő volt ma a jobb játékos” – értékelt Djokovic a találkozót követően, és kiemelte Thiem rendkívül gyors játékát.

A szerb teniszező hozzátette: „Sajnálatos úgy befejezni a Roland Garrost, ahogy én tettem. Tény, hogy a közelébe sem értem a legjobb teljesítményemnek.”

Eredmények:

férfiak, negyeddöntő:

Thiem (osztrák, 6.) – Djokovic (szerb, 2.) 7:6 (7-5), 6:3, 6:0

korábban:

Nadal (spanyol, 4.) – Carreno Busta (spanyol, 20.) 6:2, 2:0-nál Carreno Busta feladta

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.