Megmozdult a főváros az Olimpia Éjszakáján

Zumbaórával kezdődött az Olimpiai Ötpróba a kivilágított Hősök terén.

MN
2017. 06. 28. 14:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zumbaórával kezdődött az Olimpiai Ötpróba a kivilágított Hősök terén: Angyal András és csapata több ezer embert táncoltatott meg, miközben a Városliget és környéke is egyre inkább benépesült sportolni vágyókkal. Hatalmas tollaslabdacsaták, korfballmeccsek, ugrókötelező gyerekek, forgózó asztaliteniszezők is voltak a helyszínen, mindenki megtalálhatta a hozzá illő mozgásformát – olvasható az esemény honlapján.

Az ingyenes rendezvény 21 órakor rövid megnyitó ünnepséggel kezdődött, Szabó Tünde sportért felelős államtitkár köszöntötte a közönséget, majd befutott a győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) hivatalos lángja: Kuczora Csenge és Merkovszki Pál ifjú kézilabdázók vezetésével tíz szerencsés kiválasztott résztvevő a Hősök terén futhatott keresztül. A fáklya ezután folytatta útját az Újpesti-öbölbe. A lángot innen huszonnégy kivilágított sárkányhajón több mint ötszáz evezős – köztük a kajakos Kammerer Zoltán és a vízilabdázó Gergely István olimpiai bajnokok – vitte végig egészen a Lágymányosi-öbölig.

Danada Judit, a Fővárosi Önkormányzat sportosztályának osztályvezetője, Révész Máriusz kormánybiztos, Szemán Róbert, az Olimpiai Ötpróba programot koordináló Nagy Sportágválasztó ügyvezetője, illetve Mocsai Lajos, a szervezés szakmai partnere, a Testnevelési Egyetem rektora is köszöntötte az egybegyűlteket.

A városligeti csónakázótavon a négy sárkányhajó folyamatosan telt házzal szelte a köröket, az Ötvenhatosok terén pedig rengeteg fitneszező mozgott egyszerre. A ligeti fák sűrűjében elhelyezett matracokon a forró jóga gyakorlatai közben a megfáradt izmok is ellazulhattak, és jól is jött egy kis pihenő a tizenhét kilométeres városi kerékpártúra után, a futás előtt. Utóbbi két sportágban Olimpiai Ötpróba-pontokat is gyűjthettek a rajthoz állók. A bringások a Petőfi hídon szelték át a Dunát, majd a Lánchídon tértek vissza a pesti oldalra, a futók pedig egy vagy két ligetkör után a fényárban úszó Andrássy úton végighaladva, az Oktogont megkerülve jutottak el a Vajdahunyad vára bejáratánál található célig.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.