Megszületett Zora, az ötszörös olimpiai bajnok Kozák Danuta kislánya

Többszörös olimpiai bajnokaink közül Janics Natasa, Kovács Katalin és Fazekas-Zur Krisztina is édesanya.

Arday Attila
2017. 06. 21. 8:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megszületett Zora 1.21-kor. Adatai: 3140 g, 53 cm. Baba, mama jól van, apuka büszke” – írta kislánya, Somogyi Zoé születéséről a sportoló a közösségi oldalán, ahol fotót is bemutatott vele. A gyermek édesapja Somogyi Béla, aki Kozák férje és edzője is egyben.

A kajakos Kozák Danuta a 2012-es londoni olimpián lett országszerte ismert, akkor két aranyat nyert. Tavaly Rióban erre is rátett egy lapáttal, hiszen három újabb olimpiai győzelmet aratott, vagyis mindent vitt, amit vihetett: egyesben, kettesben és a négyessel is győzött.

Többszörös olimpiai bajnok kajakosaink között az utóbbi években többen is édesanyák lettek: a háromszoros győztes Janics Natasa és Kovács Katalin is részesült gyermekáldásban. Janics Natasa 2004-ben és 2008-ban gyűjtötte aranyait, Kovács Katalin 2004-től 2012-ig.

Az aktív bajnokok között szintén édesanya a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina, aki Londonban és Rióban nyert a négyessel.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.