Mészáros Lőrinc rátenné a kezét a veszprémi kézilabdacsapatra

A nagyvállalkozónak leginkább a jelenlegi elnökkel, Kálomista Gáborral kell megküzdenie a csapatért.

MN
2017. 06. 20. 6:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Zajlik Mészáros Lőrinc hatalomátvétele a veszprémi kézilabdacsapatnál – írja forrásaira hivatkozva a 24.hu. A klub elnöki posztjából 2015-ben távozó Fonyó Károly (aki Simicska Lajos egyik bizalmasaként ismert) azt nyilatkozta a portálnak,

akkor ment, amikor jelenléte már visszahúzó erő volt a csapatnak. 

Mint a 24.hu ezek után megjegyzi,

„Fonyó távozása után már nincs nyoma annak, hogy Simicska Lajosnak közvetlen befolyása lenne a klub működésére, noha a vállalkozóhoz köthető cégek szponzorként, illetve partnerként sokáig feltűntek a csapat mögött.”

Egy ideje viszont Mészáros Lőrinc cégei tűnnek föl, amelyeknek leginkább a jelenlegi elnökkel, Kálomista Gáborral kell megküzdeniük a csapatért. Azzal a Kálomistával, aki szintén jó kapcsolatban van lapunk tulajdonosával, Simicska Lajossal.

Ugyan a portál jelzi, a Veszprém Handball Team Zrt. cégadatbázisban nyomon követhető tulajdonviszonyaiban és a cég tulajdonosának, a Veszprémi Építők Egyesület bíróságon fellelhető dokumentumaiban nem látható változás, ám Mészáros két nagy vállalkozása, a Mészáros és Mészáros Kft., valamint az R-Kord Kft. 2016 elején szponzori szerződést írt alá a csapattal.

A 24.hu többször is kereste az érintetteket, akik a híresztelések cáfolása helyett nem válaszoltak a kérdésekre.

A portál szerint további jel a hatalomátvételre, hogy a klub elnökségébe bekerült a Magyar Idők korábbi főszerkesztője, Csermely Péter, illetve, hogy Mészáros több veszprémi hotelt is kinézett magának.

Még egy lépéssel közelebb

Többségi részesedést szerezne a veszprémi kézilabdacsapatot működtető Veszprém Handball Team Zrt.-ben a Duna Aszfalt Kft. – vette észre portálunk a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) honlapján megjelent összefonódási bejelentésből, a dokumentumot hétfőn tették közzé. A tranzakcióhoz a GVH jóváhagyása szükséges, de elég meglepő lenne, ha a hivatal kivetnivalót találna a felvásárlásban.

Az elmúlt évek építőipari közbeszerzésein taroló, az 2015 és 2017 között összesen 343 milliárd forintos árbevételt realizáló Duna Aszfalt Szíjj László tulajdonában van. Szíjj Mészáros Lőrinc állandó üzlettársa, több közös cégük is van. Az Index hétfői cikkében azt írta kapcsolatukról: egész közeli emberi viszonyban vannak, egy szűk kör, Mészáros Lőrinc, illetve a testvére és Szíjj László állítólag még nyaralni is együtt járnak.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.