Minden idők legjobb magasugrói közül többen is Fehérvárra jönnek

A július 4-ei Gyulai-emlékversenyen három földrész világklasszisa csap össze a léc fölött.

Arday Attila
2017. 06. 27. 9:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy hét múlva, július 4-én tartják Székesfehérváron az idei Gyulai István-emlékversenyt, a szervezők pedig szokásukhoz hasonlóan nem egyszerre közölték az indulók sorát, hanem újabb és újabb nevekkel álltak elő az elmúlt hetekben, így is nagyobb hírverést csapva az eseménynek. 

Mint ezúttal kiderült, a férfi magasugrás ismét az egyik fő szám lehet, megküzd egymással a katari Mutaz Essa Barshim, az ukrán Bogdan Bondarenko és a bahamai Donald Thomas, továbbá a szintén ukrán Andrij Procenko. 

Ha minden idők legjobb eredményeit nézzük, a ranglistákat közel három évtizede vezető kubai Javier Sotomayor után Mutaz Essa Barshimé minden idők legnagyobb ugrása szabadtéren: 243 centi. Bondarenko 242-vel az örökrangsor 3. helyén áll, és a riói olimpiai 4. Procenko is tudott már 240-et, három éve. Donald Thomas pedig szabadtéri világbajnok, igaz, már tíz éve, hogy győzött az oszakai vb-n. Az egyéni legjobbját jelentő 237-et viszont tavaly ugrotta Fehérváron. 

A jövő heti Gyulai Memorialt a legjobb magyar atléták sem hagyják ki, az egyik leglátványosabb számban, 110 gáton Baji Balázs, a nemrég magyar rekordot futó Eb-ezüstérmes legnagyobb ellenfele a világbajnoki címvédő orosz Szergej Subenko.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.