Nagy László számára kitörölhetetlen emlék a tavalyi BL-döntő kudarca

Tavaly már kilenc góllal is vezettek a fináléban a veszprémi kézilabdázók, most elsőként a PSG-n kell túljutni.

Radványi Benedek
2017. 06. 02. 6:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem mondanék igazat, ha azt állítanám, hogy kitöröltem a lelkemből és a fejemből a legutóbbi Bajnokok Ligája-döntőt, de az is biztos, hogy a profi sportolói élethez hozzátartozik az örömök, a sikerek és a kudarcok feldolgozása, egészséges kezelése” – nyilatkozta Nagy László a Nemzeti Sportban. A Veszprém 36 éves kézilabdázója a Bajnokok Ligája hétvégi négyes döntőjére készül.

„Tavaly tényleg nagyon jó helyzetben voltunk, már kilenc góllal vezettünk a fináléban, ám a végén sokat hibáztunk, nem tudtunk kijönni a hullámvölgyből, a Kielce pedig vérszemet kapott, fordult a kocka” – idézte fel a 2016-os döntőt, amelyben a lengyel csapat végül hétméteresekkel nyert. Elmondta, el tud képzelni hasonló forgatókönyvet, de azzal a módosítással, hogy ezúttal ők végeznek az élen.

Nagy László a Barcelonával korábban kétszer nyert BL-t, és nagyon vágyik rá, hogy a Veszprémmel is átélje ezt az élményt.

Szerinte még sosem volt ennyire erős a Bajnokok Ligája négyes döntője, amelyben szombaton a Veszprém a francia sztáralakulattal, a Paris Saint-Germainnel játszik, a másik elődöntőben pedig a Barcelona a Vardar Szkopjéval meccsel. „Ebben a mezőnyben teljesen egyformák az esélyek. A döntőbe jutás is óriási siker, az pedig megjósolhatatlan, mi történik vasárnap este a Lanxess Arenában.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.