„Nagyon nagy” összeg a budapesti dzsúdó-világbajnokságra

Első ízben lesz Magyarországon cselgáncs-vb, a nyár végi eseményt névadó főszponzorral és hét Suzukival támogatták meg.

Radványi Benedek
2017. 06. 07. 13:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A budapesti dzsúdó-világbajnokság névadó főszponzorával, a Suzukival ma írták alá a szerződést, az összeg nem derült ki, csak az, hogy – miként a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) elnöke, Tóth László mondta – „nagyon nagy”.

„Büszke vagyok arra, hogy a magyar kormány és a magyar állam mellett egy ilyen jelentős támogatója lesz a dzsúdó-világbajnokságnak” – mondta Tóth. A támogatáshoz kapcsolódóan a magyar cég vezérigazgatója, Abe Josinobu hét gépkocsit adott át a sportolóknak.

A vb augusztus 28-án kezdődik a Papp László Budapest Sportarénában, hat napon át az egyéni küzdelmekre kerül sor, szeptember 3-án a csapatversenyekkel zárul a viadal.

Kovács Antal, a sportág egyetlen magyar olimpiai bajnoka szerint a csapatban – amelynek végleges névsorát a július eleji kínai Grand Prix után jelentik be – akár több aranyérem is benne van.

A híresen nagy cselgáncskedvelő Vlagyimir Putyin orosz elnök Budapestre látogatása továbbra is napirenden van, s a terv szerint szeptember 3-ára a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach is a versenyre érkezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.