Óránként 3 milliót keresett tavaly Cristiano Ronaldo

Ezzel a portugál futballista vezeti a Forbes a világ legjobban fizetett sportolóit összesítő listáját.

Jandó Zoltán
2017. 06. 08. 19:14
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Valamivel több, mint 25,5 milliárd forintnak megfelelő összeget (93 millió dollárt) tehetett zsebre tavaly Cristiano Ronaldo. Ezzel a portugál futballista vezeti a Forbes a világ legjobban fizetett sportolóit összesítő listáját. A labdarúgó a hatalmas összeg nagyobb részét (58 millió dollárt) klubjától, a Real Madridtól kapta, de 35 milliót szponzorai is összedobtak neki.

A listán egyébként trónfosztás történt, az elmúlt másfél évtizedben ugyanis két sportoló uralta a rangsort: a legtöbbet minden esztendőben vagy a golfozó Tiger Woods, vagy az ökölvívó Floyd Mayweather kereste. Ezúttal azonban Woods csak a 17. helyen végzett, az elmúlt néhány évben a lista élén álló Mayweather pedig jelenleg az első százban sincs benne, mivel az előző 12 hónapban egyetlen tétmeccset sem vívott.

Az ökölvívó kiesésének egyébként szerepe lehet abban, hogy az egy évvel korábbihoz képest némileg csökkent a 100 legjobban fizetett sportoló együttes keresete: míg 2015-ben 3,15 milliárd dollárral gazdagodtak, tavaly ennél 40 millióval kevesebbel. Ahhoz, hogy valaki felkerülhessen a listára, ezúttal 21,4 millió dollárra volt szükség (ez jelenlegi árfolyamon 5,9 milliárd forint).

A rangsort egyébként a kosárlabdázók uralják: ezt a sportágat a 100-as listán összesen 32-en képviselik, sőt négyen a top 10-be is bekerültek. Más kérdés, hogy közülük a dobogóra csak a bő 86 millió dollárt kereső LeBron James került fel, a harmadik helyet ugyanis 80 milliós jövedelmével a Barcelona sztárja, Lionel Messi szerezte meg. Az első tízbe befért még a szponzoroktól majd 60 millió dollárt kapó Roger Federer és a Mercedes Forma–1-es pilótája, Lewis Hamilton is.

Érdekesség, hogy a Forbes 100-as listáján mindössze egyetlen nő szerepel. Serena Williams 27 millió dolláros keresetével az 51.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.