Révész Máriusz kúl és trendi eseményekkel mozgatná meg a szörnyirtó gyerekeket

Péntek estétől szombat hajnalig tart az Olimpia Éjszakája, amelyen 14 sportágat lehet kipróbálni.

Radványi Benedek
2017. 06. 21. 9:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A gyerekek és a családok álljanak fel a számítógép mellől, ahol szörnyeket irtanak” – említette a péntek este 9-től másnap hajnali 4-ig tartó Olimpia Éjszakája nevű sportesemény céljai között Révész Máriusz kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztos. Hozzátette: „ehhez kúl és trendi eseményeket kell teremteni”. Elmondta, szerinte különleges esemény lesz éjszaka Budapesten kerékpározni vagy elindulni egy tíz kilométeres futóversenyen.

Az olimpia napjához igazodó esemény központja a Hősök tere, illetve a Városliget lesz, ahol futó- és kerékpárverseny mellett további 12 sportágat próbálhatnak ki a látogatók. Fáklyás sárkányhajó-felvonulás is lesz a Dunán Budapest éjszakai fényeivel a háttérben. (Részleges hajózár mellett 22.30-kor 16 sárkányhajó fog elindulni az Újpesti-öbölből, és egészen a Lágymányosi-öbölig eveznek. A vezérhajó a nyári győri Ifjúsági Olimpiai Játékok (EYOF) hivatalos lángját viszi magával a Dunán.)

„Bár az olimpiai pályázattól visszaléptünk, meg kell ragadni az alkalmat, hogy megmutassuk, mire képes ez az ország és mire képesek a szervezők” – mondta a sajtótájékoztatón Fábián László, a Magyar Olimpiai Bizottság megbízott főtitkára.

A több tízezer embert megszólítani kívánó esemény az olimpiai ötpróba része. Olimpiai bajnokok, például Kammerer Zoltán és Gergely István is ott lesznek a programon, ahogy a színészek közül Udvaros Dorottya és Pindroch Csaba is. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az Olimpia Éjszakája programja

21:00–21:15 Ünnepélyes Megnyitó Nagyszínpad, Hősök tere

21:15–22:00 Zumba Fitnesz Program Nagyszínpad, Hősök tere

21:15–22:15 Kerékpár Kós Károly Sétány/Rajt Hősök Tere-Dózsa Gy. út / Befutó

21:15–04:00

Asztalitenisz Felvonulási tér Parkoló

Fitnesz Műcsarnok Parkoló

Tollaslabda és Speedminton Hősök tere

Nordic Walking Városliget

Sárkányhajózás Városligeti Csónakázó tó

Korfball Műcsarnok Parkoló

Lábtoll labda Olof Palme Sétány

Kötélugrás Hősök tere

Street Workout Olof Palme Sétány

Küzdősportok Városliget

Jóga Városliget

00:15–02:30 Futás Kós Károly sétány/rajt

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.