Thomas Doll: Jobban áll a Ferencváros, mint tavaly ilyenkor

A vezetőedző szerint a játékosok pihentebben várják az összecsapást.

MTI
2017. 06. 28. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nagyon elégedettek lehetünk, mert el tudtuk végezni azt a programot, amelyet elterveztünk” – fogalmazott a német szakember a klub szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

Hozzátette, volt néhány váratlan hátráltató tényező, például hogy Lovrencsics Gergő és Varga Roland később kezdte a felkészülést, Bőle Lukács pedig megsérült, de szép lassan mindenki visszatért, és a legutóbbi edzéseken már tudtak tíz a tíz ellen játszani.

A zöld-fehérek mestere emlékeztetett arra, hogy idén többet pihenhettek a játékosok, mint a tavalyi Bajnokok Ligája-selejtező előtt.

„Tavaly testi és mentális fáradtság volt a csapatban, hiszen akadt, akinek az Európa-bajnokság után öt-hat nappal már játszania kellett, most viszont nem tapasztaltam ilyet. A játékosok az erőnléti állapotukból nem veszítettek, de mivel tizenhét napja kezdtük el az edzéseket, igazán nagy felkészülési időszakról sem beszélhetünk” – jelentette ki Doll. A tréner szerint arra kellett leginkább odafigyelnie, hogy a rövid idő alatt úgy adagolja a munkát, hogy a csapat már csütörtökön csúcsformában legyen.

A Ferencváros vezetőedzője ugyan a múlt hétvégén megnézte a Jelgava Riga elleni bajnoki mérkőzését, de úgy látja, a zöld-fehéreknek inkább magukkal kell foglalkozniuk, és az a fontos, hogy „feltűrt ingujjal, harcosan menjenek ki a pályára, ahol le kell majd győzniük a meleg okozta lustaságukat”. Reméli, hogy játékosai jól kezdik majd a mérkőzést, hamar megtalálják a ritmust, és összességében bízik abban, hogy idén néhány kört menni tudnak az Európa-ligában.

A kapus Dibusz Dénes is megerősítette: a csapat jobb helyzetben van, mint tavaly, és bízik abban, hogy az első körben ez az eredményben is megmutatkozik majd. „Fontos, hogy kapott gól nélkül lehozzuk a meccset, elöl pedig minél többször betaláljunk. Egy kettő-nullás győzelem nem töltene el csalódottsággal” – jelentette ki a válogatott hálóőr.

Alexandru Curteian, az FK Jelgava vezetőedzője sajtótájékoztatóján kijelentette, rendkívül érdekes mérkőzést vár csütörtök este. A lett bajnokság negyedik helyezettjének moldovai mestere dicsérte a magyarországi körülményeket, a magyar csapatot erős ellenfélnek tartja, de azt ígérte, hogy a lettek nem kirándulni jöttek Budapestre.

„Tiszteljük a Ferencváros hagyományait, de a futballpályán nem számít a tradíció, nem számítanak a nagy nevek, sőt, talán a pénz sem, csakis a csapat harciassága” – hangoztatta Alexandru Curteian, aki szerint a tisztelet részükről csak addig fog tartani, amíg el nem kezdődik a mérkőzés. Úgy érzi, együttese legnagyobb erőssége a küzdőszellem, az hogy nem adják olcsón a bőrüket. Kaspars Ikstens, a csapat kapusa még sarkosabban fogalmazott: azt mondta, hogy döntetlennél jobb eredményre számít Budapesten.

A Ferencváros–Jelgava találkozó 18 óra 45 perckor kezdődik a Groupama Arénában, a visszavágót jövő csütörtökön rendezik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.