Tovább drágult a vizes vb

Biztosítási szerződés és alkatrészek beszerzése okozta a költségek növekedését.

MN
2017. 06. 29. 11:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ezen a héten is nőttek a vizes vb költségei. Az Átlátszó táblázata szerint ugyanis beesett egy biztosítási szerződés több mint 28 millió forintért, valamint olyan alkatrészek beszerzése, amelyekre a Duna Aréna üzemeltetéséhez lesz szükség, 197 millió forintért.

Bár több nagy külföldi sztár neve is keringett a sajtóban, végül egy kevésbé ismert brit fellépővel, Emeli Sandéval nyitják meg a vizes világbajnokságot. Korábban az Index arról írt, hogy a szervezők tárgyaltak a Rolling Stonesszal, és lehetett hallani Katy Perry nevét is. Ha világsztár nem jön is, a szervezők minden idők leggrandiózusabb nyitóünnepségét ígérik, ami a rendelkezésre álló 4,3milliárd forintból valószínűleg meg is oldható. A fő attrakció a Dunán lesz, ahol négy 1600 tonnás uszályból alakítanak ki egy hatalmas színpadot. Az esemény idejére lezárják az Erzsébet hidat és a Lánchidat, illetve a kettő között a rakpartokat is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.