Újabb olimpiai sportág, ahol tarolhatnak a magyarok

A három a három elleni kosárlabdában világbajnoki döntőt játszott a női válogatott.

MN
2017. 06. 22. 5:43
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tokióban először szerepel majd a nyári olimpiai programban a három a három elleni kosárlabda. Ennek megfelelően nagyobb figyelmet érdemel az új sportág. Mi, magyarok is hamar meg fogjuk szeretni, hát ha még a sajátjaink játékát figyeljük. A tízperces meccseken két- és egypontos találatokat lehet szerezni.

A Bozóki Bettina, Papp Klaudia, Süle Krisztina, Theodoreán Alexandra összeállítású magyar női válogatott a franciaországi Nantes-ban rendezett világbajnokságon az NSO tudósítása szerint egészen az elődöntőig menetelt. A negyeddöntőben az olaszokat intézték el, az elődöntőben pedig a svájciakat verték úgy, hogy a végén videobírózni kellett. Ez alapján az utolsó pillanatban esett magyar találat érvényes volt 13-13-nál, így a mieink döntőt játszhattak.

Itt az oroszokkal csaptak össze, akik a csoportkör után a fináléban is jobbnak bizonyultak (12-19). A magyar válogatott a 2012-es legjobb eredménye, az ötödik hely után először állhatott dobogóra. A világbajnokság legeredményesebb pontszerzője az ukrán Ganna Zarjackával holtversenyben Bozóki Bettina lett 52 ponttal. Bozóki ráadásul a torna álomcsapatába is bekerült. A hölgyek teljesítménye biztató két évvel a játékok előtt.

 

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.