Váratlanul zuhant össze Londonban a világelső, címvédő Murray

A második kiemelt Stan Wawrinka és a harmadik kiemelt Milos Raonic is elszállt.

Arday Attila
2017. 06. 21. 5:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sokkhatás napjaként számol be a brit BBC a londoni tenisztornáról. A világelső, címvédő Andy Murray, a brit sportélet talán legnagyobb csillaga az első fordulóban kiesett, mégpedig a világon csupán kilencvenediknek rangsorolt, ausztrál Jordan Thompson ellen, aki egyszer a selejtezőben már elbukott, és azért indulhatott el egyáltalán a főtáblán, mert sérülés miatt visszalépés történt. Az eredmény 7:6, 6:2 Thompson javára.

Azok után, hogy a második kiemelt Stan Wawrinka és a harmadik kiemelt Milos Raonic is elszállt, az első kiemelt skót kizuhanása alaposan megrengette szakmailag az amúgy rangos tornát. 

Murray-vel 2012 óta nem történt ilyen a Queen’s Clubban.

„Volt már olyan, hogy valakinek itt nem ment, aztán annál jobban szerepelt Wimbledonban – mondta Murray. – Egyáltalán nem biztos, hogy Wimbledonban is leszerepelek, de biztosan segített volna, ha itt több meccset játszom. Ellenfelem jól és nagyokat szervált, én meg nem igazán fogadtam őket úgy, ahogy kellett volna.”

„Ez életem eddigi legnagyobb győzelme”

– nyilatkozta a mérkőzés után Thompson.

Murray 2014 óta először kapott ki a tornán, legutóbbi tizennégy meccsét megnyerte füvön, e sorozat 2015-ben kezdődött. Mindkét wimbledoni sikere előtt megnyerte a Queen’s Club tornát is. Mostani legyőzője ezzel szemben tavaly nem is tudott meccset nyerni tavaly az ATP-tornák főtábláján.

A szakértők szerint Murray-t elhagyta a labdabiztossága, és nem látszott igazán optimistának sem. A kiesésével az utolsó brit is hamar elbúcsúzott, öten is volt a mezőnyben.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.