Venus Williams hibázott a halálos karambolban

Az ütközés után a vétlen sofőr utasát súlyos sérülésekkel vitték kórházba, ahol 13 nappal később elhunyt.

MN
2017. 06. 30. 10:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendőrségi vizsgálatok szerint Venus Williams korábbi világelső teniszező volt a hibás abban a június 9-i közúti balesetben, amelyben egy ember életét vesztette – írja az MTI.

A beszámoló szerint az ütközés a hétszeres Grand Slam-győztes játékos floridai otthona közelében történt. A balesetet vizsgáló nyomozó jelentése alapján Williams sportkocsijával nem adta meg az elsőbbséget egy kereszteződésben, s a zöld lámpára elinduló másik autó vezetője már nem tudta elkerülni a karambolt.

Az eset után a vétlen sofőr utasát, egy 78 éves férfit súlyos sérülésekkel szállították kórházba, ahol tizenhárom nappal később meghalt.

A vizsgálat szerint Williams mindössze óránként nyolc kilométeres sebességgel haladt, s nem fogyasztott alkoholt vagy kábítószert.

A 37 éves sportoló ügyvédje a rendőrségi jelentés állításairól nem nyilatkozott, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy Williams őszinte részvétét fejezi ki az áldozat családjának. A jogász azt is jelezte: jelenleg nincs oka azt gondolni, hogy a sportoló wimbledoni szereplése veszélyben lenne.

Az év harmadik Grand Slam-viadala hétfőn kezdődik Londonban.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.