Veretlenül lett tornagyőztes a pólóválogatott

A magyar férfi vízilabdások Spanyolországot verve nyerték meg Athénban a Szamarcidisz-kupát.

MTI
2017. 06. 25. 9:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai szövetség honlapjának beszámolója szerint a korai, 8.15-ös kezdés ellenére a magyar együttes végig irányította az összecsapást, még úgy is, hogy a kerettagok közül ezúttal Hosnyánszky Norbertre és Varga Dénesre sem számított Märcz Tamás szövetségi kapitány. A csapat ennek ellenére két góllal győzött, ezzel pedig három győzelmet és egy döntetlent elérve megnyerte a Szamarcidisz-kupát.

A találkozó után Märcz Tamás azt emelte ki, hogy a válogatott lendületesen és gyorsan vízilabdázott. „Közelről és távolról is jól átlőttük a spanyolok kezdőkapusát, magabiztosan játszottunk, türelmesek voltunk a kiállítások megszerzése érdekében. A zónából kaptunk egy-két elkerülhető gólt, ezt menet közben javítgattuk, s igazából a meccs végére állt össze a jó módszer” – értékelte a látottakat a szövetségi honlapnak a szakember.

Eredmény, 4. (utolsó) forduló:

Magyarország–Spanyolország 9-7 (1-1, 3-2, 1-2, 4-2)

szombaton játszották:

Magyarország–Montenegró 9-6 (2-3, 2-1, 4-0, 1-2)

Görögország–Magyarország 9-9 (2-2, 0-1, 3-3, 4-3)

pénteken játszották:

Magyarország–Kanada 12-7 (2-3, 3-1, 3-2, 4-1)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.