A magyar hoki „kiszállt” a Mol-szerződésből, új főszponzor érkezik

A hazai ligának a névadó szponzori támogatást kell leginkább pótolnia.

Gabay Balázs
2017. 07. 12. 11:49
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mol az elmúlt nyolc évben bőkezűen támogatta a magyar jégkorongot, névadó szponzora volt a magyar bajnokságnak, szerződéses partnere a Magyar Jégkorongszövetségnek (MJSZ), a felnőtt- és az utánpótlás-válogatottakat is szponzorálta.

A 24.hu szerdán alaposan belecsapott a lecsóba, ugyanis azt írta, a legnagyobb magyar vállalat szakítás közeli állapotba került a szövetséggel. A portál úgy tudja, Such György elnökkel informálisan közölték a Mol távozási szándékát, de erről szerda délutánig hivatalosan sem a szövetség, sem a cég nem adott ki közleményt.

A szövetség néhány munkatársától annyit sikerült megtudnunk, hogy folynak a tárgyalások, de még nem újították meg a névadó szponzori szerződést a Mol-ligára vonatkozóan. A válogatottak támogatásáról december 31-ig szólt a megállapodás. 

Szerdán délután a Mol közleményt juttatott el az MTI-hez. Ebben azt írják, „a jégkorong szövetség új vezetése váratlanul úgy döntött, mással folytatja az együttműködést”. Leszögezik, sajnálják, hogy nem tudják folytatni az együttműködést.

A vállalat szerdai beszámolója szerint az elmúlt csaknem tíz évben több mint egymilliárd forintot költöttek a magyar jégkorongsport támogatására. A MOL névadója volt a 2008-ban életre hívott közép-európai regionális bajnokságnak, amelyben eddig a magyar klubokon kívül román, szerb és szlovák csapatok szerepeltek, idén pedig osztrák együttes csatlakozott a mezőnyhöz. A bajnokság mellett a vállalat a válogatottat is rendszeresen támogatta.

A válogatott utánpótlás-csapatainak támogatása a társasági adófelajánlásból ment, a névadó szponzori szerződésért tudtunk szerint néhány tízmillió forintot kapott a szövetség. A jégkorongblog arról írt szerdán, hogy a tao-pénzeket simán fogja tudni pótolni a szövetség. Információink szerint nemsokára bejelentik az új főszponzor érkezését. Így tulajdonképpen megfordult a 24.hu infója: nem a Mol akart kiszállni a szerződésből, hanem a szövetség. 

A szövetség marketing vezetőjét is meglepetésként érte a hír, legalábbis hívásunkkor még ő is csak tájékozódott az ügyben. Hamarosan közleményt adnak ki. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.