A vitorlázó műrepülő Tóth Ferenc szerezte a negyedik magyar aranyat

A magyar csapat három versenynap után négy aranyat szerzett a nem olimpiai sportágak világjátékán.

MTI
2017. 07. 23. 20:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap is született magyar aranyérem a lengyel Wroclawban zajló Világjátékokon, melyen a vitorlázó műrepülő Tóth Ferenc diadalmaskodott.

A Nemzeti Versenysport Szövetség szerint az egyaránt hat-hat világbajnoki és Európa-bajnoki arannyal büszkélkedő Tóth esélyeshez méltón repült az egész viadalon, az utolsó versenyszám előtt már szinte behozhatatlan előnybe került, és első helyét a zárószámban sem veszélyeztette senki.

„A Világjátékokon megrendezett verseny komoly technikai repertoárt vonultatott fel, színvonalas világverseny volt” – nyilatkozta Tóth Ferenc, aki hétfőn már a világbajnokság helyszínére utazik, amelyet szintén Lengyelországban rendeznek.

A szám másik magyarja, Szilágyi János ötödik lett. A magyar csapat három versenynap után négy arannyal, három ezüsttel és négy bronzéremmel a hatodik helyen áll az éremtáblázaton.

A nem olimpiai sportágak jövő vasárnapig tartó seregszemléjén 100 ország közel 4000 sportolója vesz részt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.