Az Erste lép a Mol helyére a jégkorongligában

Megvan az új névadó szponzor, három évre szerződtek.

Gabay Balázs
2017. 07. 13. 10:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Erste Bank lett a korábban Mol-liga néven futó hazai jégkorongbajnokság új névadó szponzora. A szerződést három évre írták alá, a több ország csapatait felvonultató sorozat 9 csapattal indul el a Debrecen visszalépése miatt. 

Szerdán a 24.hu írt róla, hogy a Mol szakítani akar a szövetséggel, de utóbb kiderült, a jégkorongszövetség talált új főszponzort a ligának. A Mol közölte, sajnálják, hogy véget ér a kapcsolat, arra nem tértek ki, hogy a válogatott támogatási szerződése egyébként december 31-ig szól, úgy tudjuk, a szövetség jogászai vizsgálják, hogy ebben a helyzetben mi a teendő, mert a szerződés szerint a Mol-logót továbbra is fel kell festeni a jégre, palánkra meccsek esetén. 

Az Erstével kötött megállapodásról Such György a szövetségnek honlapjának a következőket mondta:

„Nagyon örülök annak, hogy a jégkorong mellett hagyományosan elkötelezett szponzorral sikerült megállapodnunk. A sportág népszerűségének és sikerének egyik kulcsa a nemzetközileg versenyképes hazai bajnokság. Az MJSZ vezetése régóta dolgozik azon, hogy tovább tudjuk erősíteni a már most is színvonalas ligát. Határozott célunk, hogy a közönség kiszolgálásában is meg tudjunk felelni a magasabb szintű elvárásoknak, hiszen nemcsak a minőségi játék, hanem helyszíni komfortérzet is fontos tényező abban, hogy a nézők a hokimeccseket válasszák a megannyi szabadidős program közül.

Jelasity Radován, az Erste Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatója kijelentette: „Az Erste cégcsoportszinten elkötelezett a jégkorong iránt, a magyar csapatot is felvonultató osztrák jégkorongligának hosszú évek óta névadó szponzora. Úgy gondoljuk, hogy Magyarországon is ez az egyik legígéretesebben fejlődő sportág. ( ) Szerződésünk első körben három évre szól, de reméljük, hogy ez csak a kezdete egy kölcsönösen előnyös hosszú távú együttműködésnek.”

Annyit biztos forrásból sikerült megtudnunk, hogy a bajnokságra megkötött új szerződés jóval nagyobb összeget tartalmaz, mint, amit a Mol-tól kapott volna a liga. Ráadásul nem kell évente hosszabbítgatnia a szövetségnek, hisz egyből három évre kötötték, és Jelasity Radován szavaiból arra lehet következtetni, ha mindkét fél elégedett lesz, 2020 után is folytatódik az együttműködés. 

A bajnokság 9 csapattal rajtol szeptemberben: ASC Corona 2010 Brassó, SC Csíkszereda, Dunaújvárosi Acélbikák, DVTK Jegesmedvék, EV Vienna Capitals, Fehérvári Titánok, Ferencvárosi Torna Club, MAC Budapest, UTE.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.