Belehúztak az éremgyűjtésbe a magyarok az ifjúsági olimpián

Tizenhárom érmet, köztük négy aranyat nyertek a magyarok az EYOF szerdai versenynapján.

MTI
2017. 07. 27. 5:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Olimpiai Bizottság közösségi oldalának beszámolója szerint a cselgáncsozók 60 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Szeredás Botond, valamint a kajak-kenusoknál Szellák Szabina K-1 500 méteren, Molnár Csenge pedig C-1 500-on nyert aranyérmet. Az uszodában is született magyar győzelem, az ötödik érmét begyűjtő Nagy Réka 200 méter vegyesen bizonyult a legjobbnak.

Második helyen végzett az atlétáknál Apáti Bence 1500 méteren, s ezüstérmet érdemelt ki Horváth Bence C-1 500 méteren, a Szellák Szabina – Rendessy Eszter kajakpáros 500-on és a Horváth Benedek – Molnár Csenge kenuvegyespáros 500 méteren.

Bronzérmes lett a cselgáncsozó Özbas Szofi 52 kilogrammban és Varga Brigitta 48 kilogrammban, a kajak egyesek 500 méteres távján Opavszky Márk, illetve az úszók közül Szabó-Feltéty Eszter 200 méter háton és Fábián Fanni 400 méter gyorson.

Így a magyar csapat az éremtáblázat második helyén áll hét arany-, nyolc ezüst- és hét bronzéremmel.

A lány kézilabdázók 23-20-ra kikaptak a románoktól, ennek ellenére csoportelsőként jutottak az elődöntőbe, a fiúk 29-28-ra győzték le a dánokat, így a csoportjuk harmadikjaként zártak, és az 5–8. helyért küzdhetnek a továbbiakban.

A röplabdázóknál a fiúk a lengyelektől, a lányok a szlovénoktól kaptak ki három szettben, mindkét együttes az 5–8. helyért játszik a folytatásban.

Mindkét magyar kosárcsapat győzött a szerdai zárófordulóban: a fiúk az észteket múlták felül 74-63-ra, csoportharmadikként az 5–8. helyért folytatják. A lányok a litvánokat verték 70-59-re, s veretlenül elődöntőbe jutottak.

A szombatig tartó viadalon 10 sportágban, 130 versenyszámban vetélkednek a 14 és 18 év közötti fiatalok. A győri eseményre 50 országból 2500 sportoló és 1100 kísérő érkezett, a magyar színeket 152 versenyző képviseli.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.