Campagna: A magyarok nem érdemelték meg

Az olasz kapitány szerint a magyarok nem érdemelték meg az ausztrálok elleni nagy különbségű győzelmet.

Gabay Balázs
2017. 07. 21. 21:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Jó meccset játszottunk, a csapatom remekül küzdött, optimista vagyok a teljesítményünket illetően a vébé hátralévő részére nézve” – mondta az ausztrálok elleni 13-5-ös olasz siker után Alessandro Campagna, az itáliaiak edzőóriása a Magyar Nemzetnek. A szövetségi kapitány – bár csapata ezzel az eredménnyel második lett a csoportban, és vasárnap nyolcaddöntőt kell játszania Magyarország helyett – dicsérte saját csapatát, és korholta a magyarokat. „Úgy gondolom, hogy a magyar válogatott szerencsés volt, hogy ennyi góllal tudott nyerni az ausztrálok elleni első meccsén, nem érdemelte meg az ilyen különbségű győzelmet, mert ellenfele feladta egy idő után. Az ausztrálok viszont ellenünk nem tettek így, mindent beleadtak” – fogalmazott a tréner. Campagna azért kritizált, mert ha mi nem vertük volna meg 13-3-ra a Fatovic-csapatot, akkor nekik elég lehetett volna a 13-5-ös pénteki siker. Mondjuk előbb azért magában szokta keresni az ember a hibát, de Campagna lelke rajta.

Märcz Tamás is befutott a végére a vegyes zónába. Mint mondta, lemaradt az olasz meccs elejéről, de nem izgult, inkább izgatott volt, mint minden meccsen. „A mi meccsünkre koncentráltam, ahol megfelelően kezdtünk. A játékosok még jobban összepontosítottak, pedig nem tudtunk komplett csapattal kiállni különböző sérülések miatt” – magyarázta. Gór-Nagy Miklósnak izomhúzódása, Mezei Tamásnak és Hárai Balázsnak fülgyulladása volt, de már kezelik a bajukat, Märcz szerint három nap múlva bevethetők lesznek. A szövetségi kapitány elmondta, Hárai azért nem játszott, mert az orvos azt javasolta, ha lehet, legalább az egyik center pihenjen most, így Mezei játékára szavazott a tréner.

Lapunk kérdésére, hogy Bíró Attilához hasonlóan ő is elengedi-e egy pihenőnapra játékosait, azt válaszolta, egy fél napot, de lehet, hogy egy teljeset is megkapnak.

Az olasz–ausztrál meccsre kitérve elmondta: előzetesen úgy gondolta, az olaszok tudnak majd nagy különbséggel nyerni, de nem így lett. Az ausztrálokról úgy fogalmazott, magukért játszottak, mindent kiadtak magukból, és mivel egy szállodában laknak a magyarokkal, meghívja őket egy sörre. „Egy pillanatra sem adták fel, ez az ausztrál mentalitás, amit láttunk most.”

A spanyol–orosz párosból nem választana Märcz, ebből a párosításból kell majd legyőznünk a továbbjutót a negyeddöntőben, és a kapitány állítja, ezt meg is fogjuk tenni.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.