Fucsovics már nem top 100-as, de így is főtáblás a US Openen

Bő egy hétig lehetett örülni neki, hogy a legjobb 100 közé tartozik a legjobb magyar férfijátékos.

Arday Attila
2017. 07. 24. 11:01
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Úgy másfél hétig lehetett örülni neki, hogy Fucsovics Márton a legjobb 100 közé tartozik a tenisz világranglistáján. Mint az MTI beszámol róla, a 25 éves Fucsovics – aki múlt héten a hamburgi, 1,5 millió euró összdíjazású salakpályás tenisztorna selejtezőjének első fordulójában búcsúzott – 27 pontot veszített, és ezzel a 110. pozícióban van.

Mindez nem befolyásol viszont egy jó hírt, mely szintén nagyjából másfél hetes. A teniszező Facebook-oldala is beszámol róla:

megérkezett a hivatalos értesítés: Marci főtáblás a US Openen!

A hétfői világranglista alapján állapították meg, hogy kik indulhatnak. A 99. helyen álló nyíregyházi teniszező karrierje során, a helyezése alapján először harcolta ki a Grand Slam-tornán indulás lehetőségét. Ez lesz a harmadik GS-viadala.

A távirati iroda szerint Balázs Attila a világranglistán 159. helyre lépett előre azt követően, hogy a selejtezőből a főtáblára került az umagi, 482 ezer euró (147,5 millió forint) összdíjazású salakpályás férfi tenisztornán. Balázs a főtáblán egy találkozót nyert meg, a nyolcaddöntőben az első helyen kiemelt belga David Goffintól kapott ki három szettben. A magyar teniszező a selejtezőben két játszmában nyert az orosz Andrej Rubljov ellen, aki szerencsés vesztesként mégis főtáblára jutott, és végül megnyerte a tornát.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.