Fucsovics: Nem vallottam szégyent

Három játszmában kikapott a wimbledoni főtáblán Fucsovics Márton a 16. kiemelttől.

Radványi Benedek
2017. 07. 04. 6:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fucsovics Márton három szettben kikapott hétfőn a 16. helyen kiemelt luxemburgi Gilles Müllertől a wimbledoni teniszbajnokság első fordulójában. A magyar játékos annak köszönhetően jutott szabadkártyához, hogy bő egy hete megnyerte az észak-angliai Ilkley-ben rendezett challenger-tornát. Az amerikai közönség 15 éve, Sávolt Attila óta nem látott főtáblás magyart.

„Bíztam magamban, és nagyon szerettem volna nyerni, de igazából el kell ismerni, nem volt esélyem Müller ellen – mondta élete első felnőtt főtáblás wimbledoni mérkőzése után Fucsovics Márton. – Pontosabban arra nem volt esélyem, hogy elvegyem a szerváját, mert amikor kicsit szorult a hurok, mindig elővett egy nagy adogatást. Most mondhatnám azt, hogy a sorsolás pillanatában eldőlt a sorsom, nem véletlen, hogy Müllerrel senki nem szeretett volna játszani. A százhuszonnyolcas mezőnyből száz embert biztosan legyőzött volna. Ha kialakult egy-egy labdamenet, azokból többnyire én kerültem ki jobban, de kevésszer jutottunk el odáig.”

A világranglista 109. helyezettje nem búslakodik: „Azt azért nem lehet mondani, hogy szégyent vallottam, mert nem sokon múlott, hogy mondjuk enyém legyen az első szett, de amikor a harmadik játszmában másodszor is megbrékelt, akkor eldőlt a meccs. Nincs miért csüggedni, nagyon tetszett a wimbledoni fíling, szeretnék még a részese lenni.”

A meccsről részletesebben: az első és második játszmája is kiegyenlített küzdelmet hozott, de a rivális az elsőben 5:5-nél, a másodikban pedig 2:2-nél brékelt, s ez elég is volt ahhoz, hogy 49, majd újabb 38 perc alatt kétszettes előnybe kerüljön. A harmadik játszma első játékát Fucsovics rögtön elvesztette adogatóként, majd Müller 4:2-nél ismét elvette a szervajátékát, ezzel végleg eldőlt a mérkőzés, amely 1 óra 57 percig tartott.

Fucsovics Márton kedden tér vissza Magyarországra, és a jövő héten a németországi, legmagasabb kategóriájú challenger-versenyen indul, Braunschweigben – immár salakon.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.