Gyurta: Célom, hogy a Duna Arénában életem legjobb idejét ússzam

„Nem én lennék, ha megfutamodnék” – jelezte, hiszen az a pletyka járja, nem indul az eseményen.

MN
2017. 07. 14. 9:04
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A vizes vb-re gőzerővel készülő Gyurta Dániel felkészülésének végéhez ért. Ám még mindig nagyon kemény a munka, ahogy a mester is, mondta az úszó a Nemzeti Sportnak adott interjújában. „Nem én lennék, ha megfutamodnék” – jelezte rögtön azzal kapcsolatban, miszerint az a pletyka járja, nem indul a hazai rendezésű eseményen. Ezek a híresztelések egyébként nem bántják, hiszen mindent elért ebben a sportágban, amit csak lehetett.

Az egyetlen probléma, amit kiemelt, hogy nagyjából hat hete megnehezíti a mindennapjainkat egy új technika során előkerült hátsérülés.

„Amikor a fájdalom jelentkezett, természetesen kerestük a legmegfelelőbb kezelést, sajnos újra és újra kiújult a sérülés. De ahogy mondtam, ez csak a mindennapokban okoz nehézséget, többet nem jelent” – mondta. Majd rögtön azzal folytatta, természetesen nem lép vissza a kétszáz melltől, sőt, nem titkolt célja, hogy a Duna Arénában élete legjobb idejét ússza.

Szó esett edzőjéről, akiről a legfontosabb, hogy kemény, hozzátette ugyanakkor, a lehető legjobb döntést hozta meg, amikor Nagy Józsefet választotta, aki nemcsak jó tréner, de jó ember is.

„Már az hozzáadott sokat az életemhez, hogy megismertem őt. Jó ember – ember, csupa nagybetűvel” – emelte ki Gyurta. Persze nem feledkezett meg korábbi mesteréről, a nemrég elhunyt Széles Sándorról: „Megviselt. Nagyon. És iszonyú arra újra és újra rádöbbenni, hogy Sanyi bácsi már nincs közöttünk.”

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.