Hamilton nyerte a Forma–1 Brit Nagydíjját

A futamon mindkét Ferrari defektet kapott, Vettel ezért csak 7-ik lett.

MN
2017. 07. 16. 14:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai közönség előtt szereplő Lewis Hamilton, a Mercedes háromszoros világbajnok pilótája nyerte a vasárnapi Forma–1-es Brit Nagydíjat, ezzel egy pontra csökkentette a hátrányát a vb-pontversenyben vezető, most hetedikként célba érő Sebastian Vettellel, a Ferrari négyszeres vb-győztesével szemben. A 32 éves Hamiltonnak ez volt az idei negyedik, s pályafutása 57. futamgyőzelme. Silverstone-ban ötödször diadalmaskodott, ez korábban rajta kívül csak a kétszeres világbajnok brit Jim Clarknak, s a négyszeres vb-győztes francia Alain Prostnak sikerült.
Hamilton mögött csapattársa, a kilencedik helyről rajtoló, s kiválóan versenyző finn Valtteri Bottas lett a második, Kimi Räikkönen, a Ferrari finn pilótája pedig a harmadik. A leintés előtt két körrel mindkét Ferrari bal első defektet kapott: előbb Räikkönen, majd Vettel autóján „adta meg magát” az abroncs, s ezért mindkettejüknek a boxba kellett hajtania. Räikkönen még be tudta hozni az autót a harmadik helyen, Vettel azonban így csupán hetedik lett, így szinte semmivé vált az eddigi 20 pontos előnye Hamiltonnal szemben.
A vb két hét múlva a Hungaroringen, a XXXII. Magyar Nagydíjjal folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.