Hamiltoné a pole Silverstone-ban

A brit pilóta Kimi Raikkönent és Sebastian Vettelt megelőzve végzett az élen az időmérőn.

MN
2017. 07. 15. 13:30
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hazai pályán versenyző Lewis Hamilton nyerte a Forma–1-es brit versenyhétvége időmérőjét, így az összetett pontversenyben második helyen álló Mercedes-pilóta indulhat a pole-pozícióból a holnapi futamon. Legnagyobb riválisa, az összetettben vezető német Sebastian Vettel csak a harmadik helyre hozta be a Ferrarit. A végső győzelemre leginkább esélyes két pilóta közé Vettel csapattársa, a finn Kimi Raikkönen férkőzött be.

A silverstone-i kvalifikáción a másik Mercedesszel Valtteri Bottas végzett a negyedik helyen, az ötödik pedig a Red Bull-os Max Verstappen lett. Hamilton csapattársa ugyanakkor holnap csak a kilencedik pozícióból indulhat, mivel váltócsere miatt öt rajthelyes büntetést kapott.

Az időmérőt vizes pályán kezdték a versenyzők, az első szakaszt pedig félbe is kellett szakítani, mivel Daniel Ricciardo Red Bullja műszaki hiba miatt megállt. Az ausztrál így az utolsó helyen végzett, de így sem ő rajtolhat vasárnap leghátulról. Fernando Alonso hiába szállította ugyanis az első etap legnagyobb meglepetését (megnyerte ezt a szakaszt), 30 helyes büntetése miatt ő indul majd a rajtrács végéről.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.