Hatvanadik győzelmére készült Pacquiao, de pontozással kikapott

Így elvesztette a Boksz Világszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoki címét.

MTI
2017. 07. 02. 11:41
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 38 éves Fülöp-szigeteki sztár 60. győzelmére készült a profik között, ám a bírák egyhangú pontozással tíz esztendővel fiatalabb riválisát látták jobbnak, aki így 18. meccsén is megőrizte veretlenségét. A hazai bokszoló a három döntnök szerint 117-111, 115-113 és 115-113 arányban nyert.

A Suncorp Stadionban több mint 50 ezren látták a találkozót, ami országos rekord, míg az Egyesült Államokban becslések szerint 95 millió nézőt ért el az ESPN csatorna közvetítése.

Pacquiao (59 győzelem, 2 döntetlen, 7 vereség) profi karrierje során – egyedüliként a sportág történetében – nyolc súlycsoportban is világbajnoki övet szerzett. A WBO váltósúlyú övét tavaly áprilisban hódította el, miután legyőzte Timothy Bradley-t, majd novemberben Jessie Vargas ellen megvédte címét.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.