Hosszú Katinka „beletenyerelt” a francia úszóbajnokságba

Négy számban elindult, hármat meg is nyert Chartres-ban a hétvégén.

2017. 07. 03. 5:50
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Míg junior úszóink sikert sikerre halmoztak az izraeli Netányában a múlt heti junior Európa-bajnokságon  – 11 arannyal közvetlenül Oroszországot követve a másodikok lettünk az éremtáblázaton –, a felnőtt mezőnyben Hosszú Katinka sem pihent, a francia nyílt úszóbajnokságon állt rajthoz Chartres-ban szombaton és vasárnap.

A hétvége első napján 200 vegyesen és 200 háton versenyzett, mindkét számot nyerte, vasárnap pedig saját tavalyi versenycsúcsát megdöntve nyerte a 400 vegyest, és bár 200 pillangón is döntőbe jutott, azt „eldobva” nyolcadik lett a fináléban.

A versenyről beszámoló Facebook-posztjaiból kiderül, nem elégedetlen az időeredményekkel, de még mindig van mit kijavítania a világbajnokságig, amelyre napokon belül bejelenti, melyik számokat választja. Azt már korábban elárulta, 200 és 400 vegyesen mindenképpen elindul.

Rövid éjszaka után hétfő reggel landolt Budapesten.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.