Hosszú Katinkát élteti a CNN

Minden idők egyik legsokoldalúbb úszójának nevezte a magyar úszót az amerikai hírportál újságírója.

MN
2017. 07. 13. 15:07
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokaknak maga a purgatórium a versenyek előtti utolsó pillanat, de nem Hosszú Katinkának – írja a CNN. Hosszú ekkor már nyugodt, ez az az idő, amikor összegyűjti minden erejét, hogy övé legyen az arany.

Hosszú a CNN-nek azt mondta, a versenyeket a mentális állapot dönti el, tehát még azelőtt eldől az eredmény, hogy az úszó beugrana a medencébe. – Attól függ, mennyire állsz készen, azután már a verseny pontosan úgy fog lezajlani, ahogyan elképzelted – mondta az úszó az amerikai hírportálnak.

Hosszú beszélt arról is, hogy amikor kimegy a rajthoz, nem látja a közönséget. Nem hall semmit, mivel inkább zenét hallgat és saját magába temetkezik.

A CNN minden idők egyik legsokoldalúbb női úszójának titulálta Hosszút, akit 2014, 2015 és 2016-ban is a FINA az év úszójának választott.

Katinka mesélt a londoni csalódásról, és férjéről, akinek köszönhetően nem hagyta abba az úszást. Mesélt nagyapjáról, aki 13 éves koráig edzője is volt és aki már Katinka négyéves korában megjósolta neki, hogy egyszer olimpiai bajnok lesz belőle.

A Katinkával készült videointerjút ide kattintva nézhetik meg.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.