Izgalmas döntőben lett bajnok a Budapest Cowbells

A fővárosi együttes 14-10-re győzte le a címvédő Miskolc Steelers együttesét.

MTI
2017. 07. 08. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A HFL döntőjét tavaly is ez a két együttes vívta, akkor a miskolciak egy utolsó pillanatban elért touchdownnal diadalmaskodtak.

HFL, döntő:

Budapest Cowbells–Miskolc Steelers 14-10 (7-7, 0-3, 7-0, 0-0)

-------------------------------------------------------------

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 4350 néző

A Miskolc kiválóan kezdte a mérkőzést, egy remekül felépített támadássorozat végén az irányító, Vaszil Jordan futott be egy yardról a Cowbells végzónájába. A fővárosi alakulat azonnal válaszolt, az irányító Váry Tamás könnyedén ívelte be a labdát Czirók Márton kezei közé.

A következő borsodi támadás sokáig jó ütemben haladt előre, azonban a célterület közelében megakadt, de Sviatkó Gábor mezőnygólja újabb három pontot ért az együttesnek. A folytatásban mindkét gárda védelme bemutatott egy-egy megállítást, majd egy elrontott punt után kiváló mezőnypozícióhoz jutott a Cowbells. A fővárosiak azonban nem éltek a lehetőséggel, sőt Czirók – aki elkapóból ezúttal átváltott irányítóra – eladta a labdát. A félidő vége előtt még Váry is eladta a labdát egy rossz passz következtében, ennek azonban nem volt jelentősége.

A második félidőt Cseperkáló Péter hatalmas futásával kezdte a Cowbells, majd Czirók második TD-elkapásával átvette a vezetést. A Steelers szépen haladt előre ellentámadásából, de egy elügyetlenkedett futójátékban Magyar Ádám kaparintotta meg a labdát a Cowbells védői közül. A Miskolc védelme gyorsan leparancsolta a támadókat, így újra jöhetett a Steelers, A.J. Benson pedig sokadik hosszú elkapását bemutatva közel juttatta csapatát a pontszerzéshez. Azonban csak mezőnygólkísérletig jutott a borsodi alakulat, a rúgás előtt viszont rossz volt a feladott labda, így az eredmény nem változott.

A zárónegyedben a Cowbells jól ölte az időt, ráadásul egy remek Czirók-elkapásnak köszönhetően folytathatta is a támadását. A futó Roják Richárd kezéből ugyan kiesett a labda, de az egyik elkapója kisegítette, így 20 yardról folytathatta támadását a Cowbells. Két és fél perccel a vége előtt egy mezőnygóllal hét pontra, azaz egy TD-nyi különbsége növelhette volna előnyét a Cowbells, de Szentirmai Zoltán könnyűnek tűnő helyzetben hibázott.

A Miskolc így a győzelemért támadhatott, ebben a két és fél percben szinte mindent láthatott a közönség: szabálytalanságok, futások, elkapások, végtelen izgalmak, de a tavalyi csoda elmaradt, így a Cowbells lett a bajnok.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.