Kajak-kenu Eb: minden idők egyik legjobb magyar szereplése

A válogatott 10 arany-, 3 ezüst- és 3 bronzéremmel fejezte be a szereplést Plovdivban.

MTI
2017. 07. 16. 14:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szombaton öt első és egy harmadik hely volt a mérleg. Ötszáz méteren mindhárom döntő magyar sikert hozott a két kajaknégyesnek – Lucz Dóra, Medveczky Erika, Takács Tamara, Vad Ninetta, illetve Nádas Bence, Tótka Sándor, Molnár Péter, Mozgi Milán –, továbbá a Balla Virág, Devecseriné Takács Kincső kenus duónak köszönhetően. Ezer méteren győzött a kajakos Bodonyi Dóra, a Hagymási Réka, Farkasdi Ramóna kajakos duó, az ugyancsak kajakos Kopasz Bálint pedig harmadik lett egyesben.

Vasárnap délelőtt, 500 méteren további két aranyat és egy bronzot gyűjtöttek a versenyzők. A két győzelem az első és az utolsó fináléban született: előbb a kajakos Takács Tamara egyesben, majd végül a Nádas Bence, Tótka Sándor kajakos duó párosban lett első 500 méteren. Ugyanezen a távon Kopasz Bálint (K-1) a harmadik helyen végzett.

A legrövidebb távon, 200-on öt érmet, két-két aranyat és ezüstöt, valamint egy bronzot szereztek a magyarok. Lucz Dóra ezúttal egyesben diadalmaskodott nagy csatában, a Balaska Márk, Birkás Balázs kajakos duó pedig fölényes győzelmet aratott. A férfiak K-1-es számában, valamint a női kenu egyesek versenyében két második hely jutott a magyaroknak a két győri, Horváth Bence, illetve Devecseriné Takács Kincső révén, a bronzérem pedig a kenupáros, Hajdu Jonatán és Fekete Ádám nevéhez fűződött.

A záró 5000 méteres döntők is magyar sikerrel indultak a kajakos Bodonyi Dórának köszönhetően, majd a folytatásban Varga Dávid ezüstöt szerzett a kenusok versenyében.

Az aranyak számát tekintve korábban csak a 2002-es szegedi, a 2004-es poznani és a 2006-os racicei Eb volt ilyen eredményes, mint a mostani.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.