Katari futball-vb: mégsem lenne bojkott?

A svájci The Local tagadta, hogy köze lenne ahhoz a hírhez, miszerint hat arab ország bojkottálná a 2022-es foci-vb-t.

MTI
2017. 07. 17. 13:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Nem a The Local munkatársai írták, publikálták, illetve tették elérhetetlenné a cikket, így a portál semmilyen helyreigazításra nem köteles” – nyilatkozta James Savage társalapító. Hozzátette: a cikk egy olyan internetes oldalon jelent meg, amely csak hasonlít a The Localhoz – számol be az MTI.

Az anyagban Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség elnöke arról „nyilatkozott”, hogy Szaúd-Arábia, Jemen, Mauritius, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein és Egyiptom közösen levelet írt a szövetségnek, amelyben a FIFA-kódex 85. cikkére hivatkozva kérték, hogy az öböl menti válság miatt ne Katar adjon otthont a vb-nek. Ellenkező esetre a hat arab ország bojkottal fenyegetőzött.

A FIFA utóbb közölte, hogy Infantino soha nem kapott ilyen tartalmú levelet, és a témában soha nem adott nyilatkozatot.

Június elején nyolc ország, Szaúd-Arábia, az Egyesült Arab Emírségek, Bahrein, Egyiptom, Líbia, Jemen, Mauritius és a Maldív-szigetek jelentette be, hogy megszakítja diplomáciai kapcsolatait Katarral. Arra hivatkoztak, hogy Doha terroristákat támogat, és beavatkozik a belügyeikbe. Közülük több állam további intézkedésként megszakította a tengeri és a légi közlekedést is Katarral, egyúttal kiutasította az öböl nyugati felén fekvő ország diplomatáit és állampolgárait is.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.