Kékszalag: Litkey Farkasék futottak be elsőnek, de még nem nyertek

Litkey Farkas a versenyt ezzel még nem nyerte meg, mert valószínűleg óvást adnak be ellene.

MTI
2017. 07. 06. 17:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Náray Vilmos elmondta, az óvás hátterében valószínűleg az áll, hogy a Festipay érinthette az egyik bóját Balatonkenesénél. Amennyiben Józsa Mártonék írásban benyújtják az óvást, az óvási bizottság mindkét fél részvételével tárgyalja az ügyet – tette hozzá a kommunikációs igazgató.

Második helyen Józsa Márton érkezett a célba 19 óra 23 perc 26 másodperckor az Opel Fifty-Fiftyvel, harmadikként pedig Roland Gäbler 19 óra 25 perc 39 másodperckor a Black Jackkel.

A 49. Kékszalag mezőnye – az előzetes nevezések alapján 526 hajó - csütörtök reggel 9 órakor rajtolt el Balatonfüredről. A vitorlásoknak a 155 kilométeres Balatonfüred – Balatonkenese – Siófok – Tihany – Keszthely – Tihany – Balatonfüred útvonalat kellett, illetve kell teljesíteniük kikötés és külső segítség igénybevétele nélkül, maximum 48 óra alatt.

Az idén is együtt indultak a hagyományos, egytestű hajók, a két- vagy háromtestű high-tech vitorlások, a profi csapatok és a családi vitorlázók a Balatonfüred előtti hat kilométer széles rajtvonalról. A 7 óra 13 perc 57 másodperces rekord – melyet a Fifty-Fifty tart 2014 óta – nem forgott veszélyben, mivel több szakaszon gyenge szél fújt.

Mintegy 250 hajó órákig vesztegelt Siófok közelében a teljes szélcsendben, s miközben a katamaránok már célba értek, ők még csak ezután jutottak át át a nyugati medencébe. Rájuk még legalább egy éjszakányi vitorlázás vár azután, hogy a forróság, illetve a gyenge és kedvezőtlen irányú szél alaposan próbára tette őket.

 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.