Kikapott a döntőben a magyar női vízilabda-válogatott

Pedig többször is vezettünk a Vodafone-kupa döntőjében az amerikaiak ellen.

MTI
2017. 07. 07. 20:03
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bíró Attila szövetségi kapitány olimpiai negyedik, Európa-bajnoki címvédő együttese az első helyért szállt vízbe a százszázalékos, korábban Új-Zélandot és Ausztráliát is könnyedén verő olimpiai és világbajnok amerikaiakkal, ehhez azonban nyernie kellett.

Sikert ígérően kezdődött a meccs, hiszen a tengerentúliak első két emberelőnyüket elpuskázták, s bár a hazaiak is rosszul sáfárkodtak a hat az öt elleni játék kínálta lehetőségekkel, a center Bujka Barbara „magányos” alakításaival – két látványos csavargóljával – elhúzott 2-0-ra. Amerikai szépítést követően a balkezes Bujka újabb bombagóljaival 3-2-re, majd 4-3-ra alakította az állást magyar szempontból. Ezután viszont három – megválaszolatlanul maradt – amerikai találat következett (6-4).

A nagyszünet előtt Keszthelyi Rita ejtett pontosan, majd – már a harmadik negyed elején – ugyanő ismét a kapus felett ívelve át a labdát egyenlített (6-6). A rivális visszavette a vezetést, Keszthelyi rövidsarkos lökete azonban célba ért (7-7). Mi több: Szücs Gabriella távoli lövésével 8-7-tel megint a magyar együttes állt jobban, igaz, nem sokáig (8-8).

A befejező nyolc percben a helyzetek előbb itt is, ott is kimaradtak, majd amerikai gólok következtek (10-8). Győzelmével az Egyesült Államok nyerte a Vodafone Kupát, míg Magyarország másodikként végzett.

„Kikapni soha nem jó, mindegy, hogy ki az ellenfél és mennyi a különbség. Megnehezítettük a dolgukat, voltak jó momentumok, de ahhoz kevés, hogy nyerni is tudjunk” – értékelt Bíró Attila az M4 Sportnak. Hozzátette, gólszerzésben még eredményesebbnek kell lenni a világbajnokságon, ebben segíthet, hogy Egerben jövő héten, a budapesti vb rajtja előtt még három edzőmérkőzést játszik a válogatott az amerikaiakkal.

Korábban:

Ausztrália – Új-Zéland 16-4 (5-1, 4-0, 3-2, 4-1)

Csütörtökön játszották:

Magyarország – Új-Zéland 20-8 (8-2, 3-1, 4-3, 5-2)

Egyesült Államok–Ausztrália 14-7 (4-2, 2-3, 6-2, 2-0)

Szerdán játszották:

Magyarország–Ausztrália 9-9 (1-2, 4-3, 3-2, 1-2)

Egyesült Államok – Új-Zéland 18-3 (4-0, 4-2, 5-0, 5-1)

A Vodafone Kupa végeredménye: 1. Egyesült Államok 9 pont, 2. Magyarország 4 (37-27), 3. Ausztrália 4 (32-27), 4. Új-Zéland 0

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.