Litkey Farkas: A Fifty-Fifty legénységével szorosabb lett a sportbarátság

Tizenharmadszor győzött a Kékszalagon Litkey Farkas, győzelmét már a legnagyobb rivális is elismeri.

MTI
2017. 07. 09. 19:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Litkey Farkas, a 49. Kékszalag Erste World Nagydíjon győztes Festipay kormányosa szerint az idei versenyt követő óvás úgy zárult le, hogy a sportbarátságuk szorosabb lett a legnagyobb rivális Opel Fifty-Fifty csapatával. Józsa Márton csapata azért fordult az illetékes testülethez, mert úgy vélte, a Festipay érintette a balatonkenesei bóját, amikor megkerülte.

„Miután a háromtagú bizottság elutasította az óvást, a Fifty-Fifty legénysége kereste a bizonyítékot, hogy mégis ütköztünk, de olyat talált, ami azt bizonyítja, hogy nem” – árulta el az M1 aktuális csatornán Litkey Farkas. A kormányos hozzátette: ezt aztán sportszerűen el is ismerte és gratulált, így végül a „sportbarátság még szorosabb lett”.

A Kékszalagon tizenharmadszor győztes Litkey Farkas a sikerének titkáról úgy vélekedett, hogy míg több csapat a hajók építésénél, kiválasztásánál specializálódik a végletekre, ők minden szélben ott tudnak lenni az élbolyban.

„És ha szerencsénk is van, meg is tudjuk nyerni a versenyt” – tette hozzá.

Litkey Farkas nem tudott válaszolni arra a kérdésre, meddig lehet eljutni a Kékszalagok megnyerésében, csak annyit jegyzett meg, a vitorlázók folyamatosan tanulnak, igyekeznek minél több információt, tudást felhalmozni, ez vezethet sikerre.

Litkey Farkas az év hátralévő részének legfontosabb versenyeként a soling-világbajnokságot említette, amelyet szeptemberben rendeznek meg Hollandiában. A felkészülésre a Garda-tavon sorra kerülő, várhatóan erős mezőnyt felvonultató Európa-bajnokságon nyílik majd lehetőség.

„Arra szinte edzésből megyünk, a vb főpróbájának tekintjük. Persze szeretnénk minél jobban szerepelni, akár még győzni is” – mondta a hajóosztály kétszeres vb-győztese.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.