Magyar Nagydíj: a dobogós hely elérése Ricciardo és Verstappen célja

A két versenyző közölte: a csapat az elmúlt két hétben külön erre a futamra végzett el fejlesztéseket.

MTI
2017. 07. 27. 15:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A két versenyző a mogyoródi pályán tartott csütörtöki kerekasztal-beszélgetésen elmondta, hogy azok a fejlesztések, amelyeket a csapat az elmúlt két hétben külön erre a futamra végzett el, várakozásaik szerint lehetővé teszik, hogy vasárnap a pódiumra álljanak.

„Elsősorban aerodinamikai módosításokkal készültünk a Hungaroringre, a motoron most nem változtattunk, de ezen a pályán mindig is gyorsak voltunk, úgyhogy ennek most is így kell lennie” – jelentette ki a 28 éves Ricciardo, és hozzátette: lehetséges, hogy a Mercedes Magyarországon is gyorsabb lesz az egész mezőnynél, a Red Bull viszont ideális esetben a Ferrarival küzdhet a pozíciókért.

Kiderült az is, hogy az ausztrál pilótának a magyar helyszínen a kürtőskalács a kedvenc étele, ugyanakkor ezt csak a verseny után fogyaszthatja.

Ricciardo a vizes világbajnokságon szereplő ausztrál úszóknak azt üzente, ne egyenek túl sokat, mert a magyar ételek nagyon finomak, de egyben „nehezek” is.

A 19 esztendős Verstappen kiemelte, hogy a Hungaroringen általában sok minden történik a pályán egy verseny alatt, ezért is van okuk bízni a jó eredményben. Azzal ugyanakkor nem értett egyet, hogy az idén Magyarországon lesz a legnagyobb esélyük a dobogóért küzdeni, a szingapúri pályát is megfelelőnek tartja erre.

Verstappen a nyugodt szóval jellemezte önmagát, és kitért arra, hogy nem zavarja a mások által ráragasztott „Mad Max”, vagyis „Őrült Max” becenév, mert egyáltalán nem tartja magát ilyennek.

A 32. Forma–1-es Magyar Nagydíj pénteken a szabadedzésekkel kezdődik, az időmérőt szombaton 14 órakor, a 70 körös futamot pedig vasárnap ugyanebben az időpontban rendezik. A hétvége eseményeit az M4 Sport élőben közvetíti.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.