Mind a négy magyar bejutott az öttusa Eb-döntőbe

Az Eb pénteken a férfiak selejtezőjével folytatódik.

MTI
2017. 07. 20. 17:55
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A csütörtöki selejtezőben két csoportban zajlottak a küzdelmek, mindegyikből az első tizenkét hely ért automatikusan finálét, további tizenkét versenyző pedig a pontszáma alapján lépett tovább.

Az első két szám, a vívás és az úszás összességében jól sikerült a magyaroknak, így a lövészetekkel megszakított futás előtt valamennyien folytatást érő helyen álltak. Kiemelkedően szerepelt a tavaly világbajnok Kovács Sarolta, aki vívásban második, úszásban pedig első volt az A csoportban, ezért a kombinált verseny már nem tartogatott izgalmakat neki, s elsőként ért célba. Ugyanitt Földházi Zsófia, aki egy éve Kováccsal és Alekszejev Tamarával csapatban vb-aranyat nyert, 12. volt a zárás előtt, végül ugyanebben a pozícióban fejezte be a selejtezőt.

A B csoportban Zs. Tóth Anna kilencedikként, Alekszejev pedig Földházihoz hasonlóan tizenkettedikként kezdte meg a lövészetes futást. Előbbi visszacsúszott a 15. helyre, de szerzett pontszáma elég volt a döntőhöz, amelybe utóbbi – helyezését megtartva –közvetlenül került be.

Az új szabályok szerint már nem kell előzetesen megadni a háromfős csapatok összeállítását, hanem majd a három legjobb eredmény számít a végelszámolásnál.

Az Eb pénteken a férfiak selejtezőjével folytatódik.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.