Nem kell megműteni Lázár Zoltánt, de kérdéses az Eb-részvétel

A fogathajtó vállában elrepedt egy csont, miután felborult a kocsija egy versenyen. A szeptemberi vb-re felépül.

MN
2017. 07. 07. 15:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lázár Zoltánt nem kell megműteni, a szeptemberi világbajnokságig pedig biztosan felépül a fogathajtó, aki szombaton a nebanicei versenyen sérült meg, miután felborult a kocsija – írja az MTI.

Lázár Zoltán és fia – aki segédhajtóként szenvedett kézsérülést, és még szombat éjjel megoperálták Győrben – pénteken újabb orvosi vizsgálatokon esett át. Ifjabb Lázár Zoltán műtétje jól sikerült, a sérült testrész megfelelően reagált a plasztikai beavatkozásra. Újabb műtétre így már nem lesz szükség, az orvos szerint teljesen felépülhet.

A vizsgálatok kiderítették, hogy Lázár Zoltán vállában elrepedt a csont. Műtétre azonban nem lesz szükség, viszont három hetet ki kell hagynia. A 44 éves hajtó így biztosan nem indulhat a jövő héten kezdődő aacheni négyesfogat-hajtó versenyen, míg az augusztusi Európa-bajnokságon való részvétele egyelőre erősen kérdéses. A szeptemberi kettesfogat-hajtó világbajnokságra azonban tökéletesen rendbe jön.

„A szezon versenyprogramját illetően az volt a legfontosabb, hogy a vb-re felépüljek. Az orvosok megnyugtattak, hogy ennek nincs akadálya” – mondta az állami hírügynökségnek Lázár Zoltán.

Az idény még az ifjabb Lázár számára sem ért véget: a szeptemberi ob-n segédhajtóként térhet vissza.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.