Orbán főtanácsadója lett a síszövetség elnöke

Megyesy Jenőt nyílt szavazással egyhangúlag választották meg.

MN
2017. 07. 13. 18:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Sí Szövetség csütörtöki tisztújító közgyűlésén Megyesy Jenőt nyílt szavazással egyhangúlag választották elnöknek – írja az MTI. Megyesy 2010 óta Orbán Viktor főtanácsadója.

„A sport iránti elkötelezettségből vállaltam a pozíciót. Az előző elnökséget köszönet illeti az elmúlt 12 év munkájáért. Miklós Edit példája mutatja, hogy a magyar sísport komoly szerepet és további elismerést vívhat ki a világban. Ezt az utat szeretném folytatni, hogy minél több jó eredményt érhessenek el sportolóink” – mondta a négy évre megválasztott Megyesy.

Eredetileg három jelölt volt az elnöki posztra, de miután Megyesy – az MTK jelöltjeként – a közgyűlésen megerősítette, hogy vállalja a tisztséget, Kálomista Gábor korábbi elnök és Kaszó Klára eddigi ügyvezető elnök is visszalépett.

Kálomista Gábor hat év után a május 29-i közgyűlésen mondott le elnöki posztjáról, ezért volt szükség a tisztújító közgyűlés összehívására.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.