Országos csúcsot futott Baji Balázs a Gyulai Memorialon

Márton Anita megnyerte a súlylökést, Kővágó Zoltán pedig a férfi diszkoszvetést az atlétikai nagydíjon.

MTI
2017. 07. 04. 18:42
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az olimpiai bronzérmes Márton Anita remek sorozatot produkált, fölényére jellemző, hogy a hatból öt dobásával megnyerte volna a székesfehérvári viadalt, melyen utolsóra 19,23 métert ért el.

A 38 éves Kővágó Zoltán 65,67 méterrel végzett az élen, a 2004-es athéni játékok ezüstérmese egyúttal teljesítette a londoni világbajnokság kvalifikációs szintjét.

Baji Balázs idén harmadszor javította meg az országos rekordot 110 méter gáton. Ezúttal 13,15 másodperccel adta át a múltnak 13,23-as csúcsát, egyúttal negyedik helyen ért célba. A számot az olimpiai bajnok jamaicai Omar McLeod nyerte 12,96 mp-cel, ezzel kiérdemelte a verseny legjobb teljesítményéért járó Spiriev Bojidar-trófeát.

Női 100 méter gáton ugyancsak remek eredmény született, az amerikai Kendra Harrison 12,28 másodperccel diadalmaskodott, azaz mindössze nyolc századdal maradt el világcsúcsától.

Az olimpiai és világbajnokok sorát felvonultató mezőny kiváló eredményeinek köszönhetően a Gyulai Memorial összpontszámban megelőzte az oslói Gyémánt Liga-viadalt.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.