Ragaszkodik Hanga Ádámhoz a Baskonia

A csapat állítólag a Barcelonáéval megegyező ajánlatot tett.

MN
2017. 07. 13. 7:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kosaras szaklap úgy tudja, hogy az NBA-s San Antonio Spurs ajánlatában bízó magyar légiósnak nemrég a Barcelona három évre 7,5 millió eurós szerződést kínált. A Baskoniának ezután öt napja volt arra, hogy a Barcelonáéval megegyező ajánlatot tegyen a 28 éves kosaras elé – aki ellenkező esetben a katalánok keretébe került volna –, és ez szerdán megtörtént. Az Euroliga legjobb védőjének választott Hanga és menedzsmentje nem kommentálta a hírt – írja az MTI.

Az Eurohoops.net korábban arról írt, hogy Hanga esélyei az NBA-re azért romlottak, mert a San Antonio – amely Hanga tengerentúli játékjogával rendelkezik, és hosszú távú terveiben számol is a magyar játékossal – időközben leigazolta Rudy Gayt a Sacramento Kingstől. Ezzel a fizetési keret már nem teszi lehetővé, hogy a texasiak Hangának is szerződést ajánljanak.

Hanga Ádám tavasszal úgy nyilatkozott a Magyar Nemzetnek, hogy még hat-hét évig lehet képes jó szinten játszani, s ebből az is következik, közeleg az utolsó esély. „Ha most nem az NBA-be fogok menni, hanem egy európai csapatba, nyilván két-három évre írok alá, ami valószínűleg azt jelenti, hogy az NBA onnantól nem jöhet szóba a karrieremben. Úgyhogy mindenképpen kritikus nyár elé nézek.”

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.