Remek lesz a női gátfutó mezőny a Gyulai Memorialon

Többek között a szám világcsúcstartója, illetve két olimpiai bajnok is ott lesz a rajtnál kedden.

MTI
2017. 07. 02. 19:32
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők vasárnapi hírlevele szerint a világranglista első hat helyezettjéből öten futnak majd, és öt olyan lesz a mezőnyben, akinek 12.40 másodpercen belüli egyéni csúcsa van.

A világcsúcsot (12.20 mp) Kendra Harrison tartja, aki Székesfehérváron fut majd először azok után, hogy a múlt héten megnyerte az amerikai bajnokságot, és ezzel bekerült a londoni világbajnokságra utazó válogatottba. Szintén vb-szereplő lesz Nia Ali is, aki címvédőként startol majd Székesfehérváron, s ezüstérmet nyert a nemzeti bajnokságon, csakúgy mint a tavalyi riói olimpián.

A pekingi és a londoni olimpia bajnokai, a szintén amerikai Dawn Harper-Nelson és az ausztrál Sally Pearson ugyancsak szerepelnek a rajtlistán, csakúgy mint a világranglista-vezető amerikai Jasmin Stowers, valamint a riói játékokon harmadik honfitársa, Kristi Castlin.

A Gyulai Memorial – melyre több más sztár mellett tíz olimpiai bajnok érkezik – első napján, hétfőn a Magyar Szuperliga és a korosztályos liga küzdelmei mellett három nemzetközi számot láthat a székesfehérvári közönség, a női akadályfutást, a női kalapácsvetést és a férfi gerelyhajítást. A fő versenynap a keddi lesz, amikor kizárólag nemzetközi számokat rendeznek.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.