Rohamosan fejlődik Miklós Edit, néha ő is elcsodálkozik saját magán

Augusztusban állhat újra lécre Miklós Edit, aki a síszövetség körüli botrányokról is elmondta a véleményét.

Radványi Benedek
2017. 07. 06. 10:25
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lassan fél év telik el Miklós Edit januári, súlyos térdsérülést okozó balesete óta. Az olimpiai hetedik helyezett síelő most arról számolt be, hogy rohamosan javul az állapota. – Hétről hétre olyan fejlődések vannak, hogy én is elcsodálkozom saját magamon. Az egyik héten például még csak 40 kilóval tudtam guggolni, a másikon pedig már a duplájával.

Augusztus közepe-vége körül tervezik a „felcsatolást”, vagyis hogy újra síléc lesz a lábán. A legsűrűbb napján két edzés, egy gyógytorna és egy masszázs van a programban. – Most a legnagyobb hangsúly az erőfejlesztésen van, de már nagyon várom, hogy újra síre állhassak.

Elismerte, valószínű, nem lesz könnyű elindulnia az elején, de amióta megtörtént a baleset, az edzője és a pszichológusa segítségével dolgozik azon, hogy ne keltsen benne félelmet a baleset.

A kétszeres világkupa-dobogós alpesi síző igyekszik pozitívan hozzáállni a sérülés okozta helyzethez. – Ez a sporttal jár, mindenkivel megtörténhet, mindenkinek az életében vannak botlások. Jó lecke, hogy nem szabad feladni, fel kell tudni állni.

Hiszek ebben az ügyben, hiszek magamban, és hiszem, hogy végre eljut Magyarország oda, hogy lesz egy komoly, illetve az van most is, de lesz egy még komolyabb síelője.

Miklós Edit szerint szerencse, hogy februárban rendezik az olimpiát, hiszen december elején lesz az első világkupaversenye. – Utána még lesz jó két hónapom, hogy a versenyérzést is visszakapjam a lábamba. Úgy gondolom, februárra százszázalékosan fel tudok készülni.

Edzője, Stefan Abplanalp korábban az olimpiai bajnok Lindsey Vonn-nal is foglalkozott sérülése után, így tapasztalt a hasonló helyzetekben. Szerinte mivel Edit alapból is erős, ezért a baleset nem okozott akkora kárt, mint esetleg másnál történt volna.

Újságírói kérdésre Miklós Edit a Kálomista Gábor lemondása miatt elnökválasztás előtt álló hazai szövetség kapcsán elmondta, szomorúan konstatálta, hogy ilyen dolgok történnek a szervezet körül. Szerinte rengeteget fejlődött a szövetség, profi munka folyik, aminek megvan az eredménye. – A mostani serdülők például olyan eredményeket érnek el, amilyeneket én serdülőkoromban nem tudtam.

Állítása szerint szellemileg őt is érinti, hogy azokat támadják, akik érte mindent megtettek. A Szőllős Barnabást, Szőllős Benjámint és Szőllős Noát érintő, valótlan tartalmú okiratok miatti eltiltás kapcsán elmondta: az egy folyamatban levő ügy, amely ellen a köznépet uszítják. – Ha én is képes vagyok elmenni sportorvosira, más is legyen képes rá.

Mi, sportolók tisztességesen akarunk eredményt elérni, nem pedig csalással.

A gond nem az, hogy nem volt sportorvosijuk, hanem hogy úgy tettek, mintha lett volna.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.