Sorozatban harmadszor nyerte meg Froome a Tourt

A brit versenyzőnek ez negyedik Tour de France győzelme.

MN
2017. 07. 23. 18:29
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sorozatban harmadszor, életében negyedszer nyerte meg a Tour de France körversenyt a Kenyában született 32 éves brit Chris Froome. Ezt már a szombati időfutam után elég nagy magabiztossággal lehetett sejteni.

Az utolsó szakasz Párizsban, a Champs Élysées-en zajlott, ezt a holland sprinter, Dylan Groenewegen nyerte. 

A Marseille környéki szombati egyéni időfutamnak az Olympique Marseille labdarúgócsapatának stadionjából, a Vélodrome-ból vágott neki a 167 versenyző, és oda is érkezett vissza 22,5 kilométer megtétele után.

A sárga trikós Froome-hoz képest belátható távolságban, fél percen belül két versenyző, Romain Bardet és Rigoberto Uran állt a szakasz előtt, ám papíron mindketten gyengébb időfutammenőnek számítottak a britnél. 

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.