Svéd edző érkezik a férfi kézisekhez

Megállapodott Björn Sätherströmmel a Magyar Kézilabda Szövetség.

MTI
2017. 07. 04. 9:39
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az MKSZ keddi tájékoztatása szerint következő időszakban a Telekom Veszprém másodedzői teendőit is ellátó tréner 14 esztendeje edzősködik, az elmúlt kilenc évben a Bajnokok Ligája-résztvevő IFK Kristianstadnál dolgozott az utánpótlásban és a felnőtt edzői stábban. Emellett tapasztalatot szerzett taktikai elemzőként a svéd válogatottnál, valamint az ifjúsági válogatott másodedzőjeként is.

„Fiatal, ennek ellenére tapasztalt edzővel állapodtunk meg, aki mind a Ljubomir Vranjes által képviselt szakmai elképzeléseket, mind a válogatottak melletti munkát jól ismeri, és elkötelezett a magyar kézilabda-kultúra felé” – mondta Marosi László, a szövetség alelnöke, hozzátéve, a svéd Vranjes a szakmai stáb összetételét illetően is csapatban gondolkozik, ezért a folyamatos közös munka és közös gondolkodás híve, ebbe az elképzelésbe pedig jól illeszkedik a stáb új tagja.

Sätherström megbízatása a válogatottnál – Vranjeséhez hasonlóan – 2020. augusztus 30-ig szól.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.