Uniós jóváhagyás a röplabda látványsportággá válásához

Az Európai Bizottság elfogadta és engedélyezte a döntést.

MN
2017. 07. 19. 17:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Európai Bizottság elfogadta és engedélyezte, hogy a röplabda hatodikként szerepeljen a látványcsapatsportágak társaságiadó-kedvezményen (tao) keresztüli támogatási rendszerében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) az MTI-vel szerdán.

Szabó Tünde sportért felelős államtitkár a közleményben ismertette, májusban küldték el a röplabdasportág beemelését célzó beadványt az Európai Bizottságnak (EB), ahol rövid idő alatt zajlott le az eljárás, ez pedig bizonyítja, hogy a magyar támogatási konstrukciót az EB – amely márciusban engedélyezte a társaságiadókedvezmény-rendszer működését további hat évre – elismeri és pozitívnak ítéli.

„A taorendszer hatékony működésének nemzetközi visszaigazolása nagy siker mind a sportág, mind a magyar sportszakma számára, és bízunk benne, hogy a röplabda adókedvezménnyel való támogatásával sikerül a sportág fejlődési folyamatát még inkább fokoznunk” – fejtette ki Szabó Tünde.

A rendszerbe a röplabdán kívül a labdarúgás, a kézilabda, a vízilabda, a jégkorong és a kosárlabda tartozik.

Szabó Tünde még múlt héten azt nyilatkozta, hogy a taorendszer 2011-es indulása óta összesen 450 milliárd forintos forrást kapott a magyar sport. Mivel a támogatási ciklus idén véget ér – és a folytatáshoz újra engedélyt kell kérni Brüsszeltől – az Mfor.hu összegezte, hogy melyik klub és sportág járt a legjobban a támogatással.

Ebből kiderült, hogy az érintett 5 sportágban 2011 óta az 5 legnagyobb támogatást kapó csapat összesen 53 milliárd forint „közpénz jellegét elvesztő társasági adóforintot” zsebelhetett be. 

Ennek

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.