Verstappen: A pályán seggfejnek kell lenni

A holland F–1-pilóta nem hazudtolta meg magát, és többször is odaszúrt Vettelnek a Magyar Nagydíj előtt.

Gabay Balázs
2017. 07. 28. 6:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Max Verstappen a Forma–1 egyik legtehetségesebb pilótája, bár szinte gyerekként került a mezőnybe alig 18 évesen. Vezetési stílusát sok versenyző kritizálta már, nem egy riválisával összerúgta a port emiatt. A hétvégi Magyar Nagydíj előtt nyilatkozott ezzel kapcsolatban a Sport Bild német újságnak.

– A versenyzőnek végeredményben arra kell törekednie, hogy címeket, futamokat nyerjen, nem pedig arra, hogyan legyen jó fiú.

Hívhatnak akár Mad Maxnek, vagy bárhogy máshogy, a pályán seggfejnek kell lenni. Nézzék csak meg, Michael Schumacher hogy viselkedett, amikor versenyzett

– taglalta a villámgyors pilóta, aki a Brit Nagydíjon a világbajnok Sebastian Vettelt tartotta fel, és került vele konfliktusba emiatt. – Sebastian a csata hevében megint nyöszörög egy kicsit, de ez engem nem érdekel. Nem hiszem, hogy ezek után karácsonyi üdvözlőlapot küld majd nekem, vagy meghív a születésnapjára.

A holland egyet még odaszúrt az interjúban Vettelnek: úgy vélte, amikor ő és Ricciardo egy csapatban szerepeltek, utóbbi gyorsabb volt előbbinél. – Daniel erősebb, számomra ő nagyobb kihívás – mondta Verstappen. A végére kifejtette: neki mindegy, milyen színű autóban ül, csak az legyen a leggyorsabb. Hozzátette, szerinte az általa vezetett Red Bull egyre gyorsabb, és még jobb lesz.

A Hungaroringen pénteken bőgnek fel a motorok a szabadedzéseken, szombaton időmérő, vasárnap pedig 14.00-kor elrajtol a Magyar Nagydíj.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.